Doorgaan naar artikel

Rentekorting tuinders Milieukeur en EKO

Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) gaan tijdelijk rentekorting verlenen op leningen aan bedrijven met onder meer keurmerken Milieukeur en EKO.

De rentekorting kan oplopen tot 1,2 procent bij nieuwe financieringen. De Rabobank kan door een constructie met de Europese Investeringsbank (EIB) voor circa 300 MKB-bedrijven rentekorting op kredieten geven. Er zijn in totaal 27 keurmerken geselecteerd voor verschillende MKB-sectoren.

De lening die Rabobank en EIB samen gaan aanbieden, heet een ‘impactlening’. De gedachte is dat banken niet ver genoeg gaan door alleen niet te investeren in slechte activiteiten, zoals de sigarettenindustrie of nucleaire wapens, maar ook met leningen een positieve bijdrage kunnen leveren aan mens, milieu en dieren. De lening is bedoeld voor het MKB en middelgrote beursgenoteerde bedrijven.

Toekomstgericht

“Ondernemers die duurzaam investeren, investeren daarmee niet alleen in de toekomst van hun onderneming”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank. “Met de impactlening kunnen we als eerste Nederlandse grootbank duurzaam gedrag van zakelijke klanten financieel belonen.” De lening past bij eerder aangekondigd beleid van de Rabobank, dat steeds meer goed gedrag wil belonen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin