Doorgaan naar artikel

Rechtszaak over kwaliteit grote order palletboxen

Rechtszaak over kwaliteit grote order palletboxen

Rechtszaak over kwaliteit grote order palletboxen

De Rechtbank van Overijssel oordeelt in een kort geding dat de leverancier van 3.000 palletboxen volgens verwachting heeft geleverd.

Een niet nader genoemde groente- en fruithandel had in kort geding geëist dat de leverancier beschadigingen aan de palletboxen gratis zou herstellen. Volgens de afnemer voldoen de boxen niet aan de kwaliteitseisen en is zijn handel en voedselveiligheid in gevaar.

De handelaar zet de palletboxen in voor vervoer en tracking en tracing van spruiten en paprika. De handelaar besloot tot aanschaf van nieuwe palletboxen om met chips te gaan werken (RFID), zodat ladingen via sensoren gevolgd kunnen worden en opgeslagen. Daartoe besloot het handelsbedrijf in 2014 de complete voorraad palletboxen te vervangen en een order te plaatsen van een half miljoen euro. Daarmee kon het bedrijf snel groeien en inspelen op voedselveiligheidseisen.

De rechter oordeelde dat uit de aangevoerde onderzoeken van de groentehandelaar niet blijkt dat de palletboxen duidelijk slechter zijn dan verwacht of dan de concurrentie. De groentehandelaar constateerde dat toevoegingen aan de polymeren ertoe leiden dat er makkelijk schade ontstaat. Zo zouden de palletboxen niet bestand zijn tegen vallen of het botsen tegen palen. De rechter wijst de claim van de afnemer echter van de hand.

Beheer
WP Admin