Doorgaan naar artikel

Rechter geeft aardbeienteler tijd in huisvestingszaak

Archiefbeeld van geaccepteerde huisvesting. - Foto: Misset premium

Archiefbeeld van geaccepteerde huisvesting. - Foto: Misset

Voor de rechtbank Gelderland weegt het belang van een aardbeienteler zwaarder dan dat van de gemeente om huisvesting op orde te krijgen.

In een voorlopige voorziening krijgt de teler meer tijd om betere huisvesting te regelen op zijn bedrijf. Dit jaar heeft hij diverse keren controles gehad. Bij de laatste controle in augustus werd de loods (waar arbeidsmigranten verbleven) afgekeurd in verband met de brandveiligheid. Voor huisvesting in die loods was wel een vergunning verstrekt. Ook de stacaravans die de teler vervolgens plaatste, werden niet geaccepteerd door de gemeente.

De teler moet deze verwijderen, maar de teler zegt geen mogelijkheden te zien voor alternatieve huisvesting. Omdat de gemeente Zaltbommel dit laatste erkent en er geen brandgevaar bestaat, krijgt de teler meer tijd van de rechtbank voordat er dwangsommen worden opgelegd.

Loods verbouwen

De teler krijgt drie weken de tijd om alternatieve huisvesting te regelen en mogelijk is dat het verbouwen van zijn loods. De teler heeft daarvoor al geruime tijd een vergunning, maar maakte nog geen aanstalten.

De stacaravans zijn door de gemeente afgewezen wegens het ontbreken van voldoende buitenruimte, maar vanwege het ontbreken van direct gevaar krijgt de teler enkele weken langer de tijd om de stacaravans te laten staan.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin