Doorgaan naar artikel

Rechter: boete eigenaar kas onterecht

Image

De rechtbank van Rotterdam heeft een streep door een boete van 2.000 euro gehaald die de NVWA had opgelegd aan de eigenaar van een kas voor het gebruik van illegale middelen.

De NVWA voert gerichte controles uit op illegale middelen in Nederland. De rechter oordeelt in dit geval dat de beboete teler slechts eigenaar is van de kas en die verhuurt aan een kweker. Het gebruik van illegale middelen kan niet worden toegeschreven aan de verhuurder, stelt de rechtbank.

Het gaat om de vondst van een illegaal middel in de hortensiateelt. Bij een bedrijfscontrole werden monsters genomen waarop de niet toegestane stof spiroxamine werd aangetroffen. Die stof zou mogelijk door het gebruik van huis-tuin-en-keuken middelen op het gewas terecht zijn gekomen, maar de toezichthouder schreef een boete uit van 2.000 euro. Naar nu blijkt heeft de NVWA de boete uitgeschreven aan de verkeerde partij omdat de verhuurder en kweker op hetzelfde adres zijn ingeschreven. De verhuurder kan niet als overtreder worden aangemerkt, oordeelde de rechter. Het ministerie van Economische Zaken verloor de zaak tegen de kaseigenaar.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin