Doorgaan naar artikel

Recente toelatingsbesluiten Ctgb

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Het Ctgb heeft een aantal besluiten genomen inzake de (uitbreiding van de) toelating van een aantal middelen voor gebruik in de teelt van groente en fruit.

Geoxe (ludioxonil, Syngenta) is een schimmelbestrijdingsmiddel in appel, peer en aardbei. Het gebruik is uitgebreid naar de kasteelt van sla, andijvie, veldsla, rucola en aromatische kruidgewassen en de buitentoepassingen in boon met peul, erwt zonder peul, sla, andijvie, veldsla, rucola en aromatische kruidgewassen.

Scelta

Scelta (cyflumetofen, Certis) is een mijtenbestrijdingsmiddel, waarvan de toelating wordt uitgebreid in de onbedekte teelt van appel en in de bedekte, niet-grondgebonden teelten van aardbei en tomaat.

AZ 500

De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel AZ 500 (isoxaben) is in het kader van ‘kleine toepassingen’ uitgebreid onder andere voor in de teelt aardbei (onbedekte teelt), klein fruit met uitzondering van aardbei (onbedekte teelt) en bosui (onbedekte teelt). Op basis van dezelfde regeling is het gebruik van Certis Chloor IPC 40% Vloeibaar onder andere uitgebreid met de LDS-toepassing in de teelt van knolselderij.

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin