Doorgaan naar artikel

‘Rasoptimist’ Van der Wal op Stikstof en Natuur

Christianne van der Wal wordt voor de VVD minister voor Natuur en Stikstof in het nieuwe kabinet.

De in 1973 in het Overijsselse Oldenzaal geboren Van der Wal is nu nog gedeputeerde in Gelderland. Zij kwam in 2019 in het Gelders college. Zij is partijvoorzitter van de VVD.

Harderwijk

Christianne van der Wal begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Harderwijk. Daar was ze vervolgens van 2014 tot 2019 wethouder. In 2016 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD en in 2017 werd Van der Wal verkozen tot partijvoorzitter voor de VVD.

In de provincie Gelderland was ze onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles Economische Zaken, Innovatie, Mobiliteit (zonder openbaar vervoer), Luchtvaart, Circulaire Economie en Goederenvervoer en Transport. in die functie hield ze zich ook bezig met de Gebiedsagenda Gelderse Corridor en Fruitdelta.

Rasoptimist

Van der Wal heeft geen duidelijk ‘track-record’ op het gebied van natuur en stikstof, de zaken waarmee ze in het nieuwe kabinet wordt belast. Van der Wal omschrijft zichzelf als een rasoptimist.“Daarom ben ik ooit bij de VVD gegaan”, zei ze in De Volkskrant. “De manier waarop je naar het leven kijkt, waarop je in het leven wilt staan. Dingen willen oplossen.” Zij omschrijft haar partij als een partij ‘waarin het biertje na afloop belangrijker is dan de vergadering zelf’.

Van der Wal was er in april in Den Haag bij toen premier Mark Rutte onder grote druk kwam te staan tijdens het ‘functie-elders-debat’.

Lees ook: Henk Staghouwer nieuwe minister LNV

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin