Doorgaan naar artikel

Rabobank: telers kunnen sanering stoppen

Image

De Rabobank staat achter de conclusies van McKinsey over de zwaktes van de glasgroenteketen en de mogelijke oplossingen.

In een reactie op de gepresenteerde bevindingen door McKinsey woensdag in Zoetermeer en Asten zegt de bank dat de conclusies stevig zijn, maar gedegen. “De Rabobank onderschrijft deze volledig”, zo laat directeur Agri & Food Ruid Huirne via een woordvoerder weten. “Wat ons betreft maakt dit rapport glashelder dat ‘niets doen geen optie is’. De koude sanering die nu gaande is, kunnen de ondernemers zelf stoppen door de afzet samen gericht en slim aan te pakken.”

De Rabobank-directeur pleitte afgelopen week tijdens het Glastuinbouw Event van LTO Glaskracht Nederland in Maarssen al voor een cultuurverandering. Die is nu te individualistisch en te zeer gekleurd door wantrouwen uit het verleden. Aan het besef van urgentie bij ondernemers ligt het niet, want die is er wel degelijk, stelt Huirne. “Het is nu zaak ook door te pakken. De Rabobank spoort de glasgroentetelers aan om hier voluit verantwoordelijkheid voor te nemen.”

LTO Glaskracht Nederland heeft in het voorjaar bij de Rabobank gepleit voor het slopen van kassen die leeg komen staan. De Rabobank lijkt dat maar in enkele gevallen te doen. De bank koopt via dochterondernemingen bedrijven op, maar verhuurt die weer aan telers, zo bleek eerder deze maand.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin