Doorgaan naar artikel

Rabobank kredietverstrekker Dole en Total Produce

Na integratie van Total Produce en Dole stelt Rabobank New York € 418 miljoen krediet beschikbaar. Dat maakt het Ierse Total Produce bekend.

Het gaat om een kredietovereenkomst van vijf jaar voor herfinanciering. Eén van de voorwaarden is de transactie waardoor Total Produce en Dole Food Company, Inc., opgaat onder een nieuw opgerichte Amerikaanse beursgenoteerde onderneming, Dole plc.

Martktleider

Recent maakte het Ierse Total Produce bekend verder te integreren met het Amerikaanse bedrijf Dole, waardoor een wereldspeler ontstaat met bijna € 10 miljard omzet. Nu heeft Total Produce een minderheidsbelang in Dole. Door de nieuwe financieringsafspraak dalen de financieringskosten en verbetert de nieuwe balans voor het nieuwe bedrijf, stelt Total Produce.

Bestaande relatie

Rabobank heeft al een lange relatie met Total Produce als medefinancier. De bank versterkt haar positie in wat de wereldwijde marktleider in afzet groenten en fruit moet worden. Samen met een leenovereenkomst met Bank of America is ruim € 1,2 miljard beschikbaar voor herfinanciering van de schulden van Total Produce en Dole. Total Produce bezit bedrijven in Nederland als Haluco, Frankort & Koning, ASF Holland, Nedalpac en Anaco & Greeve.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin