Doorgaan naar artikel

Prominent wordt aandeelhouder tomatenkwekerij Hoogerbrugge

De holding van telersvereniging Prominent is nu aandeelhouder in twee teeltbedrijven. - Foto: Dennis Wisse.

De holding van telersvereniging Prominent is nu aandeelhouder in twee teeltbedrijven. - Foto: Dennis Wisse.

Prominent heeft een deelneming in tomatenkwekerij P.N. Hoogerbrugge Steenbergen. Daarmee is het de tomatenkwekerij het tweede bedrijf waarin de holding van telersvereniging Prominent een aandeel neemt.

Het teeltbedrijf uit Steenbergen heeft de naam gewijzigd in Prominent Hoogerbrugge. Het gaat om een aandeel van 50%. Ook Prominent Grevelingen heeft als teeltbedrijf de holding als aandeelhouder voor 50%. De constructie van deelneming in teeltbedrijven is onder de overige 28 leden verder niet ingevoerd. Wel houden de telers via de holding aandelen in de locaties Groeneweg 1 en 2.

De dertig tomatentelers die zijn aangesloten bij Prominent, zijn samen goed voor een teeltareaal van 440 hectare.

Strategisch beste keuze

Hoogerbrugge teelt losse tomaten op 14,5 hectare en is nu een jaar lid van telersvereniging Prominent. De stap verstevigt de positie van Hoogerbrugge. ‘Dankzij de deelneming kan de teler blijven investeren in de toekomst en tomaten van de allerbeste kwaliteit telen’, schrijft Prominent in een persbericht.

De deelneming is een goed voorbeeld van toekomstgericht ondernemen vanuit Prominent, maar ook vanuit de overkoepelende afzetorganisatie Growers United. Jack Groenewegen, voorzitter van Prominent: “Voor de ontwikkeling van onze leden en hun bedrijven zijn we in 2020 al gestart met ons programma Future Proof. In dit programma staat de toekomst centraal: welke kennis heb je als ondernemer richting 2030 nodig, hoe moeten de bedrijven en de coöperatie zich ontwikkelen en wat is daarvoor nodig. Bij Hoogerbrugge was een deelneming strategisch de beste keuze.”

Beheer
WP Admin