Prominent start actie gezonde keuzes maken

02-06 | |
Prominent op het World Tomato Congress. - Foto Peter Visser
Prominent op het World Tomato Congress. - Foto Peter Visser

Telersvereniging Prominent is een actie gestart die in het teken staat van gezonde keuzes maken bij het samenstellen van (tomaten)gerechten.

Commercieel directeur Perry Dekkers van Growers United gaf tijdens het onlangs gehouden World Tomato Congress het startsein voor de Tomato Times Challenge van Prominent. In een voorgaande actie lag de focus van deze promotieactie op het creëren van een groter aantal aankoopmomenten bij consumenten en het vergroten van het aantal momenten op de dag dat tomaten genuttigd worden. Dit jaar staat vooral in het teken van het maken van gezonde keuzes bij het samenstellen van een (tomaten)gerecht.

Kopers hechten waarde aan goed voedsel met een natuurlijke gezondheid. Al zal dat ook tegen een goede prijs geleverd moeten worden, want met de huidige gestegen levenskosten wordt er kritischer gekeken waar het geld dat er overblijft voor voeding.

Voedingsdeskundige

Prominent is voor de actie een samenwerking gestart met voedingsdeskundige Manon Wouters. Zij deelt enkele tips voor consumenten. “Maak kleine veranderingen in menu’s. Stapje voor stapje. Zulke kleine veranderingen in het eetpatroon kunnen vaak al een grote impact hebben op je gezondheid. Denk aan een eenvoudige eetwissel, door meer tomaten en andere groenten aan je pasta toe te voegen of door voor volkoren spaghetti te kiezen.”

Zelf bereiden

“Tip twee: Maar het zelf. Je eigen tomatensaus maken is veel gezonder én goedkoper.” Wouters merkt dat consumenten vaker om recepten vragen. Ze hebben meer tijd over voor gezondheid, waarbij het zelf bereiden niet eens veel meer tijd vraagt als het routine wordt.

Gezonde start van de dag

De laatste tip: “Begin je dag met tomaten. Begin de dag met gezonde keuzes. Anders schieten die er makkelijk bij in gedurende een drukke dag. En een gezonder ontbijt heeft ook een positief effect op de verdere keuzes die je gedurende de verdere dag maakt.”

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer