Foto: Priva
Foto: Priva

Priva: telers vanuit de cloud ondersteunen met app

Priva
10-11-2021 | Laatste update op 29-08 | |
Foto: Priva
Foto: Priva

Een teler heeft altijd tijd te kort en hij is veel onderweg. Twee belangrijke feiten waar Priva graag op inspeelt. “We willen de teler zoveel mogelijk helpen en ontzorgen met handige digitale apps en diensten, die altijd en overal beschikbaar zijn via de Priva cloud”, zegt Martijn van Mechelen, portfoliomanager digital bij Priva.

Priva Operator is een digitale app die tijd bespaart en het leven van een teler makkelijker maakt. “Het is de beste manier om je Priva procescomputer via je smartphone te bedienen. Deze app is hiervoor geoptimaliseerd, maar ook te gebruiken op alle andere apparaten”, vertelt Van Mechelen. Het Operator interface-ontwerp biedt gebruiksgemak op apparaten met kleinere schermen, waardoor een teler altijd en overal instellingen kan inzien en bijsturen. “Dat kan eenvoudig via zijn eigen mobiele telefoon ongeacht de locatie, thuis vanaf zijn bank, van achter zijn bureau of terwijl hij in de kas loopt.”

Instellingen en metingen altijd inzichtelijk

Operator biedt een volledig aanpasbaar dashboard. Een teler kan daarmee een zeer gebruiksvriendelijk overzicht van de belangrijkste instellingen en metingen samenstellen, geheel naar eigen behoefte, laat Van Mechelen weten. Verschillende kleuren dashboardtegels geven aan om wat voor soort meting het gaat. “Zo behoudt de teler zelfs met veel informatie op een kleiner scherm het overzicht. Telers met een naar eigen wens ingericht dashboard, ervaren dat zij een stuk sneller en eenvoudiger kunnen werken.” Indien nodig, staan Priva Support Engineers klaar om het dashboard samen met de teler in te richten.

Tekst gaat door onder de foto

Met Priva Operator kan een teler kan zijn inzicht vergroten door het bekijken van realtime metingen en historische trends. - Foto: Priva

Met Priva Operator kan een teler kan zijn inzicht vergroten door het bekijken van realtime metingen en historische trends. – Foto: Priva

Informatieve grafieken

Een teler kan zijn inzicht vergroten door het bekijken van realtime metingen en historische trends. Het analyseren van data wordt een stuk eenvoudiger door verschillende metingen te combineren in één grafiek.

Bij de ontwikkeling van Operator als nieuwe manier van sturen van klimaat en processen in de kas, houdt Priva rekening met telers die veel ervaring hebben met het sturen middels de applicatie Priva Office Direct. “Werkt de teler veel met Priva Office Direct codes? Mooi! Door het zoeken op deze codes navigeert een teler snel in Operator naar de juiste instelling.”

Doorontwikkeling

Portfoliomanager Van Mechelen vindt het van belang om te melden dat Priva zich blijft inzetten voor de doorontwikkeling van Operator. “Er wordt hard gewerkt aan het beschikbaar maken van tijdelijke instellingen, hergebruik van instellingen voor meerdere afdelingen, geavanceerde grafieken en geavanceerd rechtenbeheer voor gebruikers. Dit zijn nieuwe functionaliteiten, waarvan we weten dat deze zeer waardevol voor telers zullen zijn. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met Operator. Instappen is eenvoudig; je hebt hiervoor een Priva Connected-abonnement en een Priva Gateway nodig!”

Meer weten?

Lees hier meer over de mogelijkheden van Priva Operator.

Meer over
Priva
- Priva
Priva
- Priva
Beheer