Doorgaan naar artikel

Priva: ook alliantie sterke partij autonoom telen

Archieffoto: Rienk Boode

Archieffoto: Rienk Boode

De trend van allianties in tuinbouwtechniek zet door met de samenwerking tussen Priva en het Amerikaanse Koidra, een sterke partij in autonoom telen.

Priva hoopt met Koidra te groeien in de markt voor autonoom telen. Priva heeft veel ervaring en expertise op het gebied van klimaatbeheersingssystemen. Koidra biedt met systemen als Datapilot en Autopilot oplossingen voor die autonome teelt. Zo won Koidra de derde editie van de Autonomous Greenhouse Challenge van Wageningen University & Research. Ook commerciële proeven met autonoom telen door deze partij laten een opbrengstverhoging van meer dan 20 procent zien, stelt Priva in zijn persbericht.

Het bedrijfje Koidra is een initiatief van Kenneth Tran, die als medewerker van Microsoft Research al deel uitmaakte van het winnende team in de eerste Autonomous Greenhouse Challenge.

Datagebruik exclusief

Over het gebruik van de data van telers door de Amerikaanse partner Koidra maakt Priva-directeur Mein Prins speciaal een opmerking in het persbericht. Dat is een gevoelig onderwerp. “De gegevens van de klant zijn volledig veilig en worden uitsluitend voor hun eigen voordeel gebruikt.”

Lijst allianties groeit

Priva kiest opnieuw een partner om zijn positie op de markt te verstevigen. Zo is voor de robotiseringstak een integratie aangegaan met Octinion en sloot deze nieuwe divisie Octiva een samenwerking met het Duitse Continental voor met name de sensortechnologie. Contintal betaalt Octiva daarvoor substantiële ontwikkelingbedragen. Ook is recent door Octiva een samenwerking gesloten met Berkvens, leverancier van vooral logistieke technologie voor in de kas. Het productaanbod vult elkaar steeds aan.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin