Doorgaan naar artikel

Priva en Blue Radix werken samen aan autonome kas

Priva en Blue Radix gaan nauwer samenwerken om de ontwikkeling van autonome kassen te versnellen.

Tijdens de GreenTech in Amsterdam tekenden Priva en Blue Radix een overeenkomst om hun samenwerking te versterken en verder uit te bouwen. Ze willen hard- en software zo goed mogelijk op elkaar afstemmen om de ontwikkeling van autonome kassen te kunnen versnellen. Beide bedrijven bedienen al een snelgroeiende groep van gezamenlijke klanten met data- en AI-gestuurde oplossingen. Dankzij deze overeenkomst moeten wereldwijd nog meer bedrijven in de glastuinbouw kunnen worden verzekerd van stabiele dataverbindingen, betrouwbare diensten en continue verbeteringen van functionaliteiten.

Toegevoegde waarde bieden

“Glastuinbedrijven dienen altijd zelf hun serviceprovider te kunnen kiezen en te bepalen hoe ze de installaties en systemen in hun kas aansturen. Bij Priva willen we innovaties en relevante technologieën voor onze klanten toegankelijk maken. Wij geloven dat de toekomst van de tuinbouw niet alleen in een verdere optimalisatie ligt, maar ook in verhoogde flexibiliteit, integratie en samenwerking. Een open ecosysteem waarin de allerbeste oplossingen bij elkaar worden gebracht,” aldus Priva-CEO Meiny Prins.

“Wij geloven dat digitalisering en het toegankelijk maken van data zoveel meer mogelijk maakt dan Priva alleen kan bewerkstelligen. Daarom werken we samen met partners om steeds meer toegevoegde waarde te bieden.”

Stabiele oplossingen

Ronald Hoek, CEO van Blue Radix voegt toe: “Blue Radix ontwikkelt algoritmen die de dagelijkse operationele processen in de kas optimaliseren en autonoom laten werken. Met die oplossingen behalen telers betere operationele en meer voorspelbare resultaten, en kunnen ze tegelijkertijd meer hectares managen. Dankzij de samenwerking zijn alle tuinbouwbedrijven met Priva-procescomputers verzekerd van een stabiele oplossing, waarbij procescomputers, clouddiensten en API-verbindingen soepel samenwerken met de besturings-algoritmen van Blue Radix.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin