Doorgaan naar artikel

Prijzenslag vergroot prijsverschil gangbaar en bio

Foto: GFactueel.nl

Foto: GFactueel.nl

Ook Albert Heijn heeft deze week in een prijzenslag met Plus de prijzen van groenten verlaagd, waardoor een groter verschil ontstaat tussen gangbaar en biologisch.

Dat blijkt uit een analyse van de prijzen die Plus, Jumbo en Albert Heijn (AH) op internet aangeven. Na de prijsverlaging bij Plus hadden Jumbo en Lidl een snelle reactie in de prijsaanpassing. Albert Heijn heeft deze week ook prijzen verlaagd van gangbare bloemkool (van € 2,69 naar € 2,09 per stuk) en cherrytomaten (van € 1,02 naar € 0,99 per 250 gram). De prijsverlaging bij broccoli naar € 0,75 (was € 1,25 per pond) is het gevolg van een actie deze week. Ook bij courgette, komkommer en witlof gingen de prijzen omlaag bij AH.

Prijsverlagingen vooral in gangbaar

Eén van de gevolgen is dat het prijsverschil met biologisch is opgelopen bij de marktleider, omdat de prijsverlagingen vooral in het gangbare segment zijn. Een biologische komkommer is € 0,30 duurder nu dan een gangbare komkommer bij AH. Dat verschil was € 0,24 per stuk. Bij Plus is dat prijsverschil € 0,40.

De stevige prijsverlagingen bij gangbare bloemkool, broccoli en witlof hebben hetzelfde effect. Ook gangbare rucola werd goedkoper ten opzichte van biologisch.

Lees verder onder de foto.

Digitale prijsbord bij een Plus-vestiging deze week. - Foto: GFactueel.nl

Digitale prijsbord bij een Plus-vestiging deze week. – Foto: GFactueel.nl

Witlof in prijsspiraal

Opvallend is dat Albert Heijn en Jumbo supermarkt Plus niet volgen in de prijsverlaging bij alle 48 door Plus verlaagde prijzen. Op sommige producten was Plus al niet de goedkoopste, zoals bij Elstar en nu ook bij witlof, waar zowel AH als Jumbo € 0,99 vragen voor een pond en Plus € 1,08. De concurrenten hebben de prijs verlaagd tot het niveau onder Plus.

De prijsverlaging bij Albert Heijn leidt er nu ook toe dat Plus in de winkels onjuiste prijzen van concurrenten afbeeldt op de displays. Maandag 11 februari was dat nog zichtbaar in het Oosten van het land.

Beheer
WP Admin