Doorgaan naar artikel

Prijzen gele paprika’s dalen

Gele paprika. - Foto: Groenten&Fruit premium

Gele paprika. - Foto: Groenten&Fruit

De klokprijzen voor gele paprika’s zijn gedaald aan het einde van het teeltseizoen.

Op 24 oktober zaten paprikaklokprijzen in het gele kleursegment nog op een piek van € 2,80 per kilo voor de 181/221-sortering bij ZON fruit en vegetables. Daarna daalden de prijzen. In de eerste helft van november schommelden de dagprijzen tussen de 30 en 50 cent per kilo. Dinsdag 14 november werd een kiloprijs op de klok van 54 cent gemeld. Bij The Greenery is de klokaanvoer al gestopt aan het einde van het teeltseizoen.

Afgelopen jaar betere prijzen op eind

Vorig jaar lagen de prijsniveaus van paparika in oktober lager dan dit jaar. Echter, in het staartje van de teelt in november zaten ze afgelopen jaar juist weer ietsje gunstiger dan nu.

Spaanse paprikaprijzen

Op Spaanse veilingen in Almería daalde de prijs voor gele paprika’s vorige week van € 1,27 per kilo naar 89 cent. Dinsdag 14 november klommen ze weer op naar € 1,10 per kilo.

Gemiddelde paprikaprijzen in Spanje liggen, over de eerste maanden van het Spaanse teeltseizoen gezien, vrijwel gelijk aan die van een jaar geleden. De aanvoer is net ietsje lager.

Spaanse paprika’s in Nederland geveild

Op veiling ZON werden maandag en dinsdag Spaanse gele paprika’s geveild voor 97 cent tot € 1,06 voor de 221/261-gewichtssortering. Bij The Greenery werden ze voor 96 cent tot € 1 per kilo voor de klok gezet.

Kijk voor meer prijzen van paprika op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin