Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Prijsvorming rabarber blijft echt casinowerk’

De teler plukt twee keer in de week rabarber, met een team van drie seizoensarbeiders.
Johan Trouw is tevreden over de kwaliteit van zijn vervroegde rabarber. Wel verwacht hij wat minder kilo’s te kunnen oogsten dan gemiddeld. Foto: Bert Jansen

Johan Trouw is tevreden over de kwaliteit van zijn vervroegde rabarber. Wel verwacht hij wat minder kilo’s te kunnen oogsten dan gemiddeld. Foto: Bert Jansen

“Het is een drukke dag. We zijn vandaag namelijk begonnen met de oogst van de eerste vervroegde rabarber”, zegt Johan Trouw, wanneer we hem op 17 januari spreken.

“Deze planten rooiden we in de tweede helft van oktober en gingen daarna de koelcel in. Rond 12 december zijn ze vervolgens opgezet in de kas, en nu kunnen we dus de eerste stelen oogsten.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers