Doorgaan naar artikel

Prijsvechters duiken onder Plus in prijzenslag groente

Aldi en Lidl hebben voor een reeks AGF-producten nu lagere winkelprijzen dan Plus, dat 2 weken geleden een prijzenslag uitlokte.

Dat blijkt uit winkelbezoeken van Groenten&Fruit in het midden van het land. Voor bloemkool, tomaten, ijsbergsla, peen, broccoli, witlof en Conference heeft Aldi of Lidl (of beide) nu lagere prijzen dan Plus.

Bij Lidl is op 11 februari opnieuw een aantal producten stevig in prijs gedaald, die eerder door Plus waren verlaagd. Zo is bloemkool afgeprijsd tot € 1,49. Daarmee duikt Lidl ver onder het peil van Plus (€ 1,89). Ook Aldi heeft die prijs nu op € 1,49.

Prijslijn Plus

Bij tomaten is de prijs voor 500 gram van Lidl (€ 0,69) zeker lager dan Plus en van Aldi (beiden € 0,99). Bij ijsbergsla is de prijs van Aldi nu een dubbeltje lager dan Plus. Bij peen is Lidl goedkoper dan Plus en bij witlof is de winkelprijs van Aldi en Lidl beide € 0,99, terwijl Plus 2 weken geleden een prijs neerzette van € 1,08 per 500 gram. Bij Conference is Aldi nu het goedkoopst met € 1,59 per kilo, maar dat is voor de sortering 65-70 mm (los).

Niet alles goedkoper

Bij sommige producten is Aldi of Lidl nog wel duurder dan Plus, zoals courgette, sla en broccoli. Bij Lidl geldt dat voor courgette en ijsbergsla, maar voor veruit de meeste producten is Lidl nu even duur of goedkoper dan Plus.

Bij Albert Heijn is deze week ook een prijsreactie geweest met een aantal verlagingen, maar het boodschappenmandje blijft voor de meeste producten boven die van de concurrente Plus, Aldi en Lidl. Actiematig gaat AH wel met prijzen omlaag. Zo is broccoli met € 0,71 per pond de goedkoopste en dat geldt ook voor Conference € 1,39. Dat zijn echter tijdelijke actieprijzen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin