Doorgaan naar artikel

Prijsdaling komkommer

De klokprijzen bij komkommer zijn verder gedaald.

Vanaf eind februari, toen nog € 1,35 per stuk werd betaald voor 40’ers, is gemiddeld sprake van een dalende prijs. Rond 24 februari was de dag-richtprijs gezakt naar een stuksprijs van 26 cent. Richting begin april was nog een tijdelijke opleving te zien naar 50 cent, maar daarna vielen de klokprijzen verder weg. Dat resulteert vandaag in een dag-richtprijs van 15 cent per stuk.

Vorig jaar ook prijsdaling

Vorig jaar was eveneens, na een opleving, sprake van een prijsval in de afgelopen periode naar de huidige klokprijzen. Alleen lag de prijspiek van die opleving toen een stuk hoger, net boven de euro per stuk op 12 april.

In 2021 was de prijs een stuk ongunstiger en wisten de klokprijzen voor 400 grams vruchten bij The Greenery vanaf 21 februari niet boven een richtprijs van 35 cent per stuk te komen.

Aantrekkende prijzen

De afgelopen 2 jaar was er rond deze tijd sprake van een prijsdip, en begonnen dagprijzen in de komende periode weer aan te trekken.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería daalden klokprijzen van 89 cent per kilo, eind maart, naar 25 cent per kilo begin deze week.

Bekijk meer prijsgrafieken voor komkommer op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin