Doorgaan naar artikel

Prijs Sweet Sensation vergelijkbaar vorig seizoen

Sweet Sensation peer. Foto: Misset

Sweet Sensation peer. Foto: Misset

Het afzetseizoen Sweet Sensation is volgens The Greenery heel goed verlopen, ondanks prijsdruk op de perenmarkt.

De vrije perenmarkt is bezig aan een afzetseizoen met prijsdruk. Dat bleek uit de veilingoverzichten donderdag 11 maart in België. The Greenery meldt in een persbericht dat het lopende seizoen van het exclusieve perenras Sweet Sensation wel goed verloopt. Dat afzetseizoen loopt eind maart af.

Uitbetaalprijs

De uitbetaalprijs ligt op een vergelijkbaar niveau als in 2020. Toen maakte de afzetorganisatie een middenprijs bekend van € 1,17 per kilo voor fruit onder het merk Sweet Sensation en de mindere peren.

Sweet Sensation is de merknaam voor het ras Rode Doyenne van Doorn. Vrijwel alle Sweet Sensation-afzet gaat via vaste verkooplijnen, waardoor de fluctuaties minder groot zijn dan de vrije markt.

Druk op de markt voor vrije rassen

In het vorige afzetjaar was de prijs op de vrije perenmarkt hoog door krapte. Het prijsverschil tussen dagmarkt en exclusieve markten zal dit jaar groter worden door de huidige druk op de markt voor vrije rassen.

Informatie-avond

The Greenery wil fruittelers buiten de eigen kring van telers benaderen die zich oriënteren op nieuwe aanplant van peren. In een digitale informatie-avond wil de afzetorganisatie op ‘transparante wijze’ de samenwerking toelichten.

Beheer
WP Admin