Doorgaan naar artikel

Prijs rode paprika valt terug

Afbeelding

De prijs voor rode paprika is de afgelopen dagen flink gezakt. Dat komt doordat zich in de handel voorraden hebben opgebouwd. De situatie heeft voor enige paniek gezorgd op de handelsvloer.

De aanvoer van rode paprika is lager dan normaal maar bleef in tegenstelling tot de verwachting redelijk op peil. De vraag is minimaal, waardoor oude en nieuwe voorraden elkaar in de weg zijn gaan zitten. Dat zorgt ervoor dat de prijzen in week 37 nauwelijks boven de 80 cent per kilo uitkwamen. Oude voorraden gaan zelfs voor 60 tot 70 cent per kilo het handelskanaal in.
De verwachting is dat in week 38 de voorraden redelijk geruimd kunnen worden en de verse aanvoer wat gaat toenemen.
In paprika geel en rood wordt deze week weer een stijgende aanvoer verwacht. De aanvoer van geel en oranje is overigens zeer laag, waardoor de prijs voor deze kleuren op een behoorlijk niveau ligt. Er werd in week 37 nog gesproken van 1,60 euro per kilo.

Minder Russidche vraag
Dat de paprikaexport in juli is teruggezakt wordt deels toegeschreven aan een teruggelopen vraag vanuit Rusland. Bij de uitvoer naar Duitsland lijkt bovendien een vertraagd effect van de Ehec-crisis te zijn opgetreden.
De telers hebben ook te maken met problemen in de zetting door het donkere weer, waardoor de productie achterloopt vergeleken met het vorige seizoen.
De oogst in Spanje lijkt langzaam op gang te komen. De eerste groene paprika is al op de markt gesignaleerd. De verwachting is dat binnen enkele weken ook de kleuren hun introductie gaan beleven.

Bron: AgD.media.nl

Beheer
WP Admin