Doorgaan naar artikel

Prijs rode paprika richt zich nog eens op

De laatste drie jaar was het tamelijk zeldzaam dat de prijs in deze zomermaand boven de euro uitkwam. - Foto: Ton van der Scheer premium

De laatste drie jaar was het tamelijk zeldzaam dat de prijs in deze zomermaand boven de euro uitkwam. - Foto: Ton van der Scheer

De klokprijzen van rode paprika hebben zich deze week weer wat hersteld van de dip van vorige week.

Prijzen van onder de euro per kilo kwamen dit seizoen bij de rode paprika tot nu toe alleen eind april al eens voor. Dat leek toen vooral te maken te hebben met het op de markt komen van paprika’s van telers die hun plantdata verlaat hadden vanwege de hoge gasprijzen.

In mei en juni ging het heen en weer tussen de € 1,30 en de € 2 of soms zelfs iets daarboven. Maar vorige week zakte de grootste sortering (de 95’ers) voor de klok van Veiling Belorta in Mechelen toch weer naar net onder de euro. Voor de klokken van ZON en The Greenery gebeurde hetzelfde met de sortering 181/221. Dat is weer opgeleefd naar van € 1,27 bij ZON en € 1,25 bij The Greenery. In Mechelen ging het nog ietsje hoger naar € 1,41.

Hoger dan normaal in juli

Het is een voor juli vrij hoog prijsniveau. De laatste drie jaar was het tamelijk zeldzaam dat de prijs in deze zomermaand boven de euro uitkwam. Het huidig prijspeil is in lijn met het over de hele linie wel wat hogere niveau dan in 2021.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin