Doorgaan naar artikel

Prijs komkommer nog gunstig

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

De dagprijzen bij komkommer zijn gedaald, maar stabiliseren nog op niveau.

Bij BelOrta stegen de komkommerprijzen vanaf 24 oktober, om aan het eind van de eerste week van november zelfs op € 1,22 per stuk uit te komen. Daarna bleven de dagprijzen van 40-ers op niveau fluctueren tussen stuksprijzen van € 1,10 en € 1,22. Na 10 november gingen ze echter dalen, om vandaag op 89 cent per stuk uit te komen. Een jaar geleden waren eveneens stijgende prijzen waar te nemen, maar toen liepen die iets minder snel op, en werd de prijspiek pas drie weken later bereikt dan nu.

Gunstige prijsvorming

Bij The Greenery liggen de klokprijzen wat lager dan bovenstaande prijzen, maar worden komkommers nog altijd goed betaald. In de eerste week van november piekten ze flink uit boven het prijsniveau in 2022. De laatste dagen stabiliseert de klokprijs tegen de 70 cent per kilo.

Het afnemende aanbod van de onbelichte oogst was deze week goed merkbaar. De productie van belichte komkommers is op gang gekomen. Deze laatste werden tien tot twintig cent beter betaald dan de onbelichte.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería werd begin november nog € 1,77 per kilo voor komkommers betaald. Begin deze week was dat gedaald naar € 1,48 per kilo. Over de eerste twee maanden van het Spaanse teeltseizoen gezien (september en oktober) lag het aanbod slechts een paar procent hoger dan vorig jaar, maar de middenprijs over die periode lag met 52 cent per kilo 29% onder die van 2022.

Spaans aanbod op Nederlandse veilingen

Bij The Greenery werden Spaanse 40’ers komkommers deze week geveild voor grofweg tussen de 70 en 80 cent per stuk. Op 16 november liep dat terug naar 50 tot 55 cent. De 350 grams vruchten zaten daar circa 20 cent onder. Bij ZON stonden gisteren komkommers uit Spanje voor de klok voor 69 tot 74 cent (35-ers) en 74 tot 75 cent per stuk (40-ers). Vandaag liep dat bij de 400 grams sortering op naar rond de 85 cent.

Kijk voor meer marktprijzen bij komkommer op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin