Doorgaan naar artikel

Previcur Energy: sterk in paprika

Afbeelding
Bayer Cropscience

toonaangevend en innovatief in gewasbescherming, biotechnologie en zaaizaden

Door een lange periode van donkere en regenachtige dagen bleef de groei van het paprikagewas behoorlijk achter. Nu de zon zich weer laat zien, neemt de groei van het gewas en het afrijpen van de vruchten sterk toe. Vanaf de oogst kan dit bij de plant een groeischok veroorzaken, met als gevolg meer generatieve groei en een zwakker wortelgestel. Hierdoor is de kans op een vroegtijdige aantasting van Pythium groter. Door Previcur Energy al bij het eerste zetsel toe te voegen, is de plant goed beschermd tegen Pythium.

Misschien nog wel belangrijker is de bijdrage van fosetyl in Previcur Energy. Naast een directe fungicidewerking helpt fosetyl bij het herstel en het stimuleren van nieuwe (haar)wortels. Wortels die de plant weer hard nodig heeft om voldoende nutriënten op te kunnen nemen voor een sterk gewas.

Advies: niet wachten tot het te laat is

Start preventief door een druppelbehandeling met Previcur Energy te geven in een dosering van 3 L/hectare. Herhaal dit om de 6 tot 8 weken. Pas Previcur Energy bij voorkeur ’s avonds in de mat toe en ga de volgende morgen door met een normale watergift. Wacht dus niet tot het te laat is!

Meer informatie over Previcur Energy?

Bekijk onze Gewaspagina ‘Tijd voor Paprika’ voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op het onderstaande logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

biedt telers in Nederland het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Vanuit Hoofddorp is het bedrijf actief in het ontwikkelen, distribueren en adviseren van gewasbeschermingsmiddelen.  Meer informatie over Bayer CropScience  * Bayer CropScience levert als partner gesponsorde artikelen aan. De inhoud van deze artikelen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer over Bayer Cropscience

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin