Prestaties machines volgen op smartphone

06-12-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Van Assendelft Fotografie
Foto: Van Assendelft Fotografie

Verbruggen vd Beucken Machinebouw heeft een module ontwikkeld waarmee de prestaties van meerdere oogstmachines tegelijkertijd op een smartphone real-time zijn te volgen.

Bij de oogstmodule worden op de oogstmachines per perceel data verzameld omtrent het geoogste aantal kilo’s en/of het aantal stuks. Te denken valt aan oogstmachines voor sla, broccoli of prei. Van iedere machine die in het veld loopt, zijn deze data real-time op een smartphone uit te lezen via een app. De gegevens geven een duidelijk overzicht van het oogstverloop van de machines in het veld. Dat kan handig zijn bij het verwerken van orders.

Elektrische aandrijving in plaats van hydraulische

Op de oogstmachines die Verbruggen vd Beucken uit het Brabantse Erp bouwt, is er voortaan een optie voor een elektrische in plaats van hydraulische aandrijving. Met deze elektrische aandrijving kan de machine tussen 40 meter en 5 kilometer per uur rijden. De aandrijving kan via een generator, een accu of een kleine generator plus een accu. De machines voldoen op deze manier aan de emissie-eisen voor 2019. Het voordeel voor de oogstmachines is verder dat er een kleinere verbrandingsmotor nodig is, dus en dat bij de oogstwerkzaamheden alleen nog het geluid van de radio hoorbaar is.

Verder voorziet de machinebouwer alle oogstmachines van draadloze afstandsbediening en een gps-systeem. Een en ander maakte Perry Verbruggen bekend op de Tuinbouwrelatiedagen in Venray.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer