Doorgaan naar artikel

Praten tegen planten

We hebben een probleem, echt een heel groot probleem, zeg maar gerust… een HUGE probleem!

En nee, geachte telers, dat enorme probleem hebben niet alleen wij als telers, want naast ons is er nog een volledige groep planeetbewoners die hun einde der tijden eveneens zien naderen. In Amerika hebben ze namelijk uitgevonden dat een plantaardig organisme kan horen, ruiken, zien, voelen en proeven. Dat verklaart waarschijnlijk waarom altijd gezegd wordt dat je tegen jouw planten moet praten.

Anders met planten omgaan

Maar wij kunnen als telers het geschetste probleem natuurlijk ook weer ombuigen naar een kans en dat zou dan weleens een heel groot voordeel voor ons kunnen gaan worden. Nu onze prachtige planten blijkbaar steeds meer onze gelijke gaan worden, zullen we er in de toekomst ook anders mee moeten omgaan.

Vanaf vandaag gaan we beginnen. In de eerstkomende weken gaan we onze planten voortaan aanspreken met ‘koediekoediekoedie’. Naarmate de planten ouder worden, kunnen we gaandeweg normaal tegen ze gaan doen. Tegen de tijd dat ze in de pubertijd terechtkomen, ontstaat ons grootste voordeel: ze mogen verhuizen en wel richting de veganisten. Nee, dan snijden we geen enkele plant meer af, want we gaan volledig voor de vierkante verwaarding.

Het ‘slachten’ van deze planten hoeft niet langer door ons als telers te worden gedaan, dat mogen onze klanten voortaan zelf doen

Met kluit en al komen ze dan in een doos te staan en vervolgens transporteren we ze voorzichtig naar de filialen van de supermarktketens. Daar kunnen onze veganisten de plant met wortel en al dan kopen. Het ‘slachten’ van deze planten hoeft niet langer door ons als telers te worden gedaan, dat mogen onze klanten voortaan zelf doen. Ik zie ze al staan en met het mes in de hand tegen ze praten: “Sorry slaatje, nóg een blaadje, kusje erop?”

Bekijk meer

Share this

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin