Doorgaan naar artikel

Praktijknetwerk Asperge maakt mooie start

Bijna 25 telers waren aanwezig op de startbijeenkomst van het Praktijknetwerk Aspergeplagen duurzaam te lijf. Daarvan zijn er zeker 8 die actief gaan meewerken aan de aanleg van demovelden, maar alle aspergetelers zullen betrokken worden bij het project.

Duurzaam bestrijden van plagen met een minimum aan inzet van gewasbeschermingsmiddelen, de mogelijkheden van de inzet van natuurlijke vijanden daarbij en het verkrijgen van inzicht in alternatieve, praktisch toepasbare en effectieve bestrijdingsmethoden van plagen in asperge. Dat zijn de drie hoofddoelen van het Praktijknetwerk Aspergeplagen duurzaam te lijf.



Na de bijeenkomst op 24 januari met belangstellende telers en een inventarisatie van de problemen en mogelijke oplossingen, volgt op 6 februari een bijeenkomst met toeleveranciers, zaadbedrijven en andere betrokkenen uit ‘de periferie’ bij de aspergeteelt. Op basis van beide bijeenkomsten en nog een gezamenlijke bijeenkomst wordt een plan van aanpak gemaakt dat in de loop van maart zal worden opgestart.



Voor het aandragen van ideeën of actieve deelname aan het project kan contact worden opgenomen met Richard Wilms van Aceera (r.wilms@aceera.nl; 06-11396450) of Jos Wilms van PPO (jos.wilms@wur.nl; 06-54232732).



Het Ministerie van Economische Zaken draagt via Europese subsidies 70 procent van de kosten van het project. De overige kosten betalen Aceera en de Stichting Onderzoekssteun Proeftuin Noord-Limburg.

 

Op www.aceera.nl/portfolio is de voortgang van het project te volgen.

 

Lees ook: Aspergetelers gaan verduurzamen

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin