Doorgaan naar artikel

Praat mee: Westland aan het werk

Het werkproject Westland heeft Werk kreeg het afgelopen week stevig te verduren in Nieuwsuur. De resultaten zouden belabberd zijn en die conclusie leidde zelfs tot Kamervragen.

Inmiddels zijn er dertien mensen aan een contract geholpen. Dat lijkt weinig, maar gekeken naar de duur van het project (aftrap in april) en de lopende plaatsingsprocedure, waarbij nu 48 mensen door de sollicitatieprocedure zijn gerold, is dat resultaat helemaal zo gek nog niet. Bovendien zitten er nog enkele honderden in de wachtkamer, waarvan een groot deel mogelijk ook instroomt bij een van de 52 werkgevers die bij het project betrokken zijn.

Het had misschien allemaal wel wat sneller gekund. Ook staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil er graag wat vaart achter zetten. Maar zoals Desiree van Yperen, bestuurslid van Werkplein Westland, het stelt: “we mogen blij zijn met elke werkzoekende die op deze manier aan het werk geholpen wordt”.

En daarmee heeft ze een punt. Het gaat niet om de duizendtallen, maar om het feit dat er wat aan de situatie gedaan wordt. Werkzoekenden weer aan een baan helpen.

De stelling van deze week luidt:

Westland heeft Werk moet huidige koers vasthouden

Wat vindt u? Stem in de poll op onze homepage of reageer onder dit artikel.

Groenten & Fruit is benieuwd naar uw mening!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin