Poolse krant voor arbeidsmigranten

03-01-2013 | Laatste update op 11-05 | |
Poolse krant voor arbeidsmigranten

Vrijdag 11 januari verschijnt de eerste editie van de nieuwe poPolsku, de eerste volledig Poolse krant in Nederland. De tweewekelijkse ‘tabloid’ met een oplage van 40.000 is een initiatief van Angelique van ’t Riet uit Ter Aar.

De krant richt zich op de meer dan 250.000 Polen die inmiddels in Nederland wonen. Primaire doelgroep zijn de arbeidsmigranten die onder andere in de tuinbouw werkzaam zijn.

De krant richt zich op alles wat Poolse inwoners over Nederland moeten weten: wetgeving, cultuur, wonen, werken, gezondheid, belastingen. Daarnaast staan er specifieke artikelen in voor mannen of vrouwen, sport en showbizz. In samenwerking met een ROC wordt een Nederlandse les aangeboden die kan worden ingeleverd bij de redactie om kosteloos te laten nakijken.

De krant komt in de losse verkoop voor €1 op locaties waar veel Polen wonen, vooral bij de budget- en kleinere supermarkten.

Op de gelijknamige website www.popolsku.nu worden alle artikelen in het Pools en Nederlands geplaatst, aangevuld met headlines van korte berichten in het Pools.

Boonekamp
Gerard Boonekamp oud-redacteur


Beheer