Politieke perenteler Van den Anker wil NFO leiden

30-04-2018 | Laatste update op 13-09 | |
Gerard van den Anker. - foto: ANP
Gerard van den Anker. - foto: ANP

Perenteler en oud-wethouder Gerard van den Anker is kandidaat-voorzitter voor de fruittelersorganisatie NFO.

Het hoofdbestuur van de NFO draagt unaniem Gerard van den Anker uit Hedel voor. Zijn beoogde benoeming vindt plaats tijdens de landelijke ledenvergadering van de NFO op 21 juni. Van den Anker (46) is fruitteler in Hedel en heeft binnen het CDA en daarbuiten een breed politiek netwerk.
Artikel gaat verder onder de foto

Gerard van den Anker. - Foto: ANP

Gerard van den Anker. – Foto: ANP

Bestuurlijk netwerk

Van den Anker was werkzaam als wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Maasdriel. Hij kondigde in 2017 na 3 zittingsperiodes als wethouder zijn vertrek aan. De perenteler stond op plaats 25 van de CDA-lijst bij de landelijke verkiezingen. Hij is ook bestuurlijk actief geweest in woningbouwcorporaties. Van den Anker volgt als NFO-voorzitter Michiel Gerritsen op.

Kandidaat van buiten

De functie van voorzitter van de NFO wordt iets anders ingevuld. In plaats van 2 dagen per week is de aanstelling voor 2,5 dag per week. Volgens de fruittelersorganisatie heeft Van den Anker een ruime ervaring met de rol als voorzitter, houdt van openheid en is communicatief goed onderlegd. Binnen de NFO is hij niet eerder bestuurlijk actief geweest en in die zin is hij een kandidaat van buiten.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer