PLUS stunt met Nederlands hardfruit

24-02-2017 | Laatste update op 08-06 | |
50% actie op Elstar bij PLUS
50% actie op Elstar bij PLUS

Waar Aldi deze week Elstar verkoopt voor € 0,99, heeft PLUS een veel agressievere prijsstelling.

De Nederlandse appels zijn deze week voor de helft van de prijs. Conference doet overigens ook mee in die prijssetting (€ 0,75). Daardoor is Elstar deze week € 0,64 per kilo. Blijkbaar is Jonagold duurder in PLUS-winkels dan Elstar: met 50% korting is de Jonagold-prijs namelijk € 0,75 per kilo. PLUS positioneert zich gelijk gunstig ten opzichte van Albert Heijn, dat volgende week alle losse appels met 25% korting verkoopt.

Plus op Elstarprijs

Waar PLUS diep gaat met de acties deze week, zijn er signalen dat de Elstarprijs zich goed ontwikkelt. Op de Duitse groothandelsmarkten ging de Elstarprijs € 0,05 omhoog naar € 0,95 per kilo. Dat is in vergelijking met vorig jaar een plus van € 0,07. Ook voor Nederlandse telers zat er deze week een plus in voor de beste kwaliteit. Dan helpt de actie van PLUS wel de focus houden op Nederlands hardfruit, waar AH de actie voor al zijn appels, inclusief Pink Lady, doet.

Voor de Belgische Jonagoldtelers zat afgelopen week een plus in de middenprijs. Gemiddeld lag die op € 0,48 per kilo, € 0,05 meer dan vorige week. De middenprijs Jonagold in 2016 in week 7 lag overigens op € 0,41.

Verschillen per ras

Uit eerder onderzoek deze week van de Europese Commissie bleek dat de gemiddelde appelprijs in de EU een paar cent onder het vijfjarige gemiddelde ligt. Zo’n prijsvergelijking is lastig omdat er grote verschillen zijn per ras. Ook werd deze week bekend dat voor Junami in 400 Edeka-winkels proeverijen worden georganiseerd tot week 13.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer