Plus haalt Wellant terug; Jumbo lanceert Migo

08-11-2021 | Laatste update op 08-06 | |
Wellant-appels. - Foto: Plus
Wellant-appels. - Foto: Plus

Zo vroeg in het nieuwe fruitseizoen valt de uitbreiding van biologische en gangbare fruitlijnen op bij Plus en Jumbo.

Beide ketens maken bekend een nieuw biologisch en een nieuw gangbaar appel- of perenras toe te voegen aan het assortiment. Op de vraag of ook rassen zijn afgevoerd, werd niet geantwoord.

Bij Jumbo is de biologische fruitlijn uitgebreid met Pink Lady. Het schaaltje kost € 2,99. Dat is € 0,30 duurder dan de gangbare variant Pink Lady op schaal.

Jumbo voegt daarnaast Migo-peren toe aan het gangbare assortiment. Op de website van Jumbo staat – nog zonder plaatje en bestelknop – dat Migo kleine maten € 1,99 per kilo kost. Het zal dan gezien de kleine maat 55-60 mm niet om losse verkoop gaan. FruitMasters is in Nederland rechtenhouder van Migo.

Plus: biologische Conference en Wellant

Ook bij Plus is dit seizoen een uitbreiding bij biologisch en gangbaar. De biologische Conference-peer is geïntroduceerd in de winkels. Een schaal met vier biologische Conference-peren kost bij PLUS € 2,99. De kiloprijs voor losse gangbare Conference is € 1,99.

Na drie jaar afwezigheid kiest Plus toch weer voor de Wellant-appel. Deze appel heeft zich bewezen in het afzetkanaal van speciaalzaken en boerderijwinkels. Plus kiest voor een bijzondere verpakking voor deze appel; drie appels langwerpig verpakt in karton onder het label Smaakselectie. De drie appels kosten € 2,19.

De Wellant-appel is terug bij Plus in een nieuwe verpakking en met een nieuwe smaaklijn. - Foto: Plus

De Wellant-appel is terug bij Plus in een nieuwe verpakking en met een nieuwe smaaklijn. – Foto: Plus

Ook de verpakkingen zijn nieuw. “Zowel de biologische peren als Wellant-appels verkopen we in een kartonnen verpakking. Het terugdringen van plastic is een belangrijk aspect binnen ons MVO-beleid. Sinds de komst van het coronavirus merken we dat consumenten iets vaker verpakte groente en fruit kopen”, laat een woordvoerder van Plus weten.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer