Doorgaan naar artikel

PlantLab breidt uit tot ‘grootste indoorteler’ Europa

Teelt van tomaten door PlantLab. - Foto: ANP

Teelt van tomaten door PlantLab. - Foto: ANP

Indoorfarm PlantLab in Amsterdam breidt zijn productielocatie flink uit, tot een oppervlakte van 15.000 vierkante meter.

Volgens het bedrijf ontstaat daarmee de grootste indoorteeltlocatie in Europa. Het bedrijf startte recent op 4.000 vierkante meter. De productie zou na uitbreiding genoeg zijn om 100.000 mensen dagelijks van groente te voorzien.

“We gaan onder meer de teelt van tomaten, komkommer, kruiden en verschillende slasoorten opschalen. Zo kunnen we op grotere schaal dan nu leveren aan online supermarkt Picnic en groothandel Van Gelder groente & fruit. Tevens kunnen we onze technologie verder optimaliseren”, zegt directeur Michiel Peters.

Teelt van tomaten door PlantLab. - Foto: ANP

Teelt van tomaten door PlantLab. – Foto: ANP

Grootste indoorteelt Europa

De B. Smart City Hub waar PlantLab gevestigd is, is evenals het naastgelegen B. Amsterdam een initiatief en eigendom van Timeless Investments. Managing partner Bas van Veggel is blij met de groei van PlantLab. “Deze productielocatie, waar het hele jaar door gewassen gekweekt worden, past naadloos binnen onze ambitie om in en rond B. Amsterdam hét innovatiedistrict van Amsterdam vorm te geven. PlantLab loopt voorop in de branche en wij feliciteren hen van harte met deze mooie uitbreiding die het tot de grootste indoorfarm van Europa maakt.”

Groei vanuit Den Bosch

PlantLab heeft in Den Bosch zijn R&D-centrum, wereldwijd het grootste op het gebied van indoor farming, en in Amsterdam een commerciële productielocatie. Behalve in Amsterdam heeft PlantLab een productielocatie in Indianapolis, in de Amerikaanse staat Indiana. Daarnaast wil het bedrijf op korte termijn gaan telen op de Bahama’s en Curaçao en uiteindelijk verder uitbreiden in de VS. Bij PlantLab werken inmiddels meer dan 80 mensen.

Lees ook: Belofte indoor farming raakt in stroomversnelling

Beheer
WP Admin