Doorgaan naar artikel

Plantenkwekerij gaat onkruid met lasers te lijf

Keizers Organic Plants gaat binnenkort het onkruid in de opkweek van biologische preiplanten te lijf met laserstralen. De getrokken machine is een variant op de autonoom werkende robot van Carbon Robotics.

Keizers Organic Plants in Sevenum (L.) is het eerste bedrijf in Nederland dat met de laserwieder van het Amerikaanse Carbon Robotics gaat werken. Carbon Robotics heeft een autonoom werkende oogstrobot, maar ook een 6 meter brede gedragen versie op steunwielen achter de trekker. Een exemplaar van die laatste versie is momenteel per boot onderweg naar Nederland en wordt binnenkort in Sevenum verwacht. Dat meldde Keizers Organic Plants vorige week op de Biobeurs in Den Bosch.

Selectieve onkruidbestrijding

De machine scant door middel van camera’s en Artificial Intelligence de cultuurplant, preiplanten in dit geval, en het onkruid. Met 32 laserkoppen wordt het onkruid vervolgens selectief met laserstralen afgebrand. Keizers kocht de machine ter vervanging van de huidige manier van onkruidbestrijding. Ook moet de machine een flinke besparing op het handwiedwerk gaan geven.

LMB Rovadi, met vestigingen in het Limburgse Ysselsteyn en Montfort is in Nederland de dealer van Carbon Robotics.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin