Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Plantaardig materiaal; voeding met toekomst’

Recentelijk las ik een interessant artikel over de burger van kweekvlees. Er was al zeer veel geld gestoken in deze startup, die inmiddels was gepatenteerd op een techniek voor het gebruik van een stof die bloedt, oogt en smaakt als een rundvleesburger.
Deel van infographic: ANP - Infografieken Nederland

Deel van infographic: ANP – Infografieken Nederland

Recentelijk las ik een interessant artikel over de burger van kweekvlees. Er was al zeer veel geld gestoken in deze startup, die inmiddels was gepatenteerd op een techniek voor het gebruik van een stof die bloedt, oogt en smaakt als een rundvleesburger.

Het ontwikkelingsbedrijf had net weer € 75 miljoen opgehaald bij Bill Gates, om de productie te starten van meer dan een half miljoen kilo plantaardige burgers per maand. Het bedrijf was verder opgericht met het doel plantaardige alternatieven voor alle soorten vlees (kip,varkens en rundvee), vis en yoghurt te ontwikkelen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers