PlanetProof telen kan ook in buitenland

16-08-2018 | Laatste update op 12-09 | |
PlanetProof telen kan ook in buitenland
PlanetProof telen kan ook in buitenland

Stichting Milieukeur heeft een Engelstalige versie van het certificatieschema voor PlanetProof. De Engelse versie is gemaakt vanwege de toenemende vraag vanuit het buitenland om te telen volgens de richtlijnen van PlanetProof.

Certificering voor PlanetProof voor buitenlandse bedrijven is mogelijk op basis van het (Engelstalige) schema in Nederland en overige landen van Centraal-Europa. Daaronder vallen naast Nederland België, Tsjechië, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Verenigd Koninkrijk.

Voor de certificering in de overige landen van Centraal-Europa gelden de volgende voorwaarden:

  • Een teelt buiten Nederland moet voldoen aan de wetgeving in het betreffende land en aan de eisen van PlanetProof zoals die gelden in Nederland.
  • Voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen betekent dit dat deze een toelating moeten hebben voor het betreffende gewas in het eigen land én in Nederland en dat de stoffen van Lijst I, bijlage 2c van het certificatieschema – actieve stoffen waarvoor een milieuvriendelijker alternatief wettelijk is toegelaten – binnen PlanetProof niet zijn toegestaan.

Verder is er een certificatieschema voor productie in Zuid-Europa.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer