Doorgaan naar artikel

Pieternel Bouwman – van Velden

Image premium

Twee weken geleden ontving ik een mailtje van een tomatenteler die ontslag heeft aangevraagd voor zijn personeel.

Zo’n mededeling op de vroege morgen hakt er bij mij in. Ik weet namelijk dat deze man volop bezig was met het ontwikkelen van een speciaal concept voor zijn bedrijf, maar onder druk van de tuinbouwcrisis moest hij terug vallen op het bekende en vertrouwde. Nu breekt het moment aan dat dat zelfs te veel is.
De stemming is zeer bedrukt, ondervond ik ook op een feestje waar toevallig veel telers aanwezig waren. Nog meer dan vorig jaar of het jaar ervoor spant het er om. Wie moet door en wie mag afvallen? Anderhalf jaar na de eerste en confronterende bijeenkomst van Foodlog in Nieuwegein is de situatie door de Ehec-affaire alleen maar nijpender geworden.

Handen uit de mouwen
Het is hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en mensen met inspiratie bij elkaar te brengen. Deze keer kiest Foodlog voor een seminar in samenwerking met Horti Fair op 2 november in Amsterdam. Om een tipje van de sluier op te lichten: Een zelf benoemde Raad van Tien Toonaangevende Tuinders, de ministerraad van tuinbouw, stelt de Eerste Tuinderstroonrede samen en spreekt deze uit.
Het fundament voor deze troonrede wordt gelegd op Foodlog[www.foodlog.nl] dat sinds 1 september met een vernieuwde site in de lucht is (wel even een account aanmaken). Aan de hand van interviews mag iedereen die iets met tuinbouw te maken heeft, maar ook daarbuiten, reageren op stellingen en meningen. Zo ontstaat een basis voor de life discussie in Amsterdam.
Het zal die middag niet alleen kommer en kwel zijn. Op de lijst van genodigden staan mensen die inspireren, prikkelen en uitdagen. We gaan ook nieuwe producten proeven. Blijf dus niet aan de zijlijn staan en daag ons uit om die middag iets goeds neer te zetten.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin