Piet Adema nieuwe minister van landbouw

03-10 | |
Piet Adema van de ChristenUnie tijdens het partijcongres vorig jaar. - Foto: ANP/Jeroen Jumelet
Piet Adema van de ChristenUnie tijdens het partijcongres vorig jaar. - Foto: ANP/Jeroen Jumelet

Piet Adema van de ChristenUnie volgt Henk Staghouwer op als minister van landbouw.

Voormalig gedeputeerde Piet Adema wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, meldt regeringspartij ChristenUnie. Hij volgt Henk Staghouwer op, die begin vorige maand onverwachts opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om leiding te geven aan het ministerie.

Staghouwer lag al langer onder vuur, niet alleen in de Kamer maar ook in de sector. Zijn plan, dat perspectief voor de toekomst aan de boeren moest bieden, kreeg een zeer negatieve ontvangst. Het ontbrak in het stuk aan concrete maatregelen. Hij beloofde daarop met een nieuwe brief te komen. Die is er nog steeds niet, omdat het kabinet de uitkomst van gesprekken met boeren onder leiding van Johan Remkes afwacht. Remkes presenteert zijn bevindingen woensdag.

Piet Adema: ‘Samen werken aan toekomstbestendige landbouw’

Piet Adema in het persbericht van de ChristenUnie: “De landbouw hééft toekomst in ons land. Ja, er moeten dingen anders en de meeste veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers weten en willen dat ook. Maar zij hebben wel duidelijkheid, rust en zekerheid over de toekomst nodig, alleen dan kan het vertrouwen in de overheid ook weer groeien. Ik wil sámen met de sector werken aan toekomstbestendige landbouw, waar we de komende decennia mee vooruit kunnen. Mét oog voor natuur, klimaat en waterkwaliteit. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar ik weet zeker dat we als we goed samenwerken, we het dan ook echt aankunnen.”

Adema is maandagmiddag op paleis Noordeinde beëdigd door Zijne Majesteit koning Willem-Alexander.

van Rooijen
Lydia van Rooijen redacteur ondernemen
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer