Picnic wil tomaten en sla uit indoorteelt verkopen

25-11-2020 | Laatste update op 01-08 | |
Online supermarkt Picnic start een pilot met de verse groenten en kruiden van indoor farm PlantLab. Foto: Picnic
Online supermarkt Picnic start een pilot met de verse groenten en kruiden van indoor farm PlantLab. Foto: Picnic

Indoorteler PlantLab gaat kruiden, sla en snacktomaten verkopen via onlinesupermarkt Picnic.

PlantLab leverde al aan de horeca. Klanten van online supermarktketen Picnic kunnen in eerste instantie kiezen uit een aantal verse kruiden zoals basilicum en munt. Later volgen groenten als snacktomaatjes en sla. Volgens een woordvoerder loopt er een proef in Amsterdam, zo meldt het persbureau ANP. Die geeft voldoende aanleiding voor deze uitrol.

Oppervlakte van twee voetbalvelden

PlantLab teelt meerlaags zonder daglicht met temperatuur-, vocht- en lichtregulatie. Zo wordt in een ruimte met een oppervlakte van twee voetbalvelden genoeg verbouwd om een stad van 100.000 inwoners dagelijks van 200 gram verse groente te voorzien, stelt het bedrijf.

Investeerder PlantLab ook in Picnic

PlantLab haalde eerder dit jaar in een eerste investeringsronde 20 miljoen euro op bij De Hoge Dennen Capital. Dat is een onderdeel van de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, de voormalige eigenaren van Kruidvat. De Hoge Dennen investeerde ook al in Picnic.

Bij PlantLab werken meer dan zestig mensen. Het bedrijf is in 2010 opgericht in Den Bosch met als doel het wereldvoedselsysteem te verbeteren. In de afgelopen tien jaar is 50 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer