Doorgaan naar artikel

Peer Schraven mede-eigenaar groentebedrijf Compliment

Peer Schraven begon acht jaar geleden als medewerker kwaliteitszorg bij Compliment in Uden. Sinds 1 januari is hij officieel mede-eigenaar van het vollegrondsgroentebedrijf.

Met de toetreding van Peer Schraven tot de directie van Compliment verzekert het bedrijf zich van een stabiele toekomst. De directie bestaat nu uit Jolanda Nooijen, René Verbakel en Peer Schraven. Naast directielid is Schraven sinds 1 januari ook mede-eigenaar van het in het Brabantse Uden gevestigde vollegrondsgroentebedrijf.

Korte ketens

In de acht jaar dat Schraven bij Compliment in dienst is, maakte hij de ontwikkeling mee van een op het telen van vollegrondsgroente gericht bedrijf naar een bedrijf dat helemaal gericht is op ‘full service’, met een eigen afzet in liefst zo kort mogelijke ketens. Vijf jaar geleden verhuisde Compliment van ’t Oventje in Zeeland (N.-Br.) naar de Zeelandsedijk in Uden (N.-Br.). De overstap werd gemaakt omdat het teeltbedrijf in Zeeland uit zijn jasje was gegroeid. Tevens was het de start van het verlenen van full service.

Omzetgroei

De locatie in Uden biedt de mogelijkheid om de bedrijfsoppervlakte aldaar te verdubbelen. Het areaal van Compliment is in de laatste jaren gegroeid naar zo’n 450 hectare. Verder verbrede het bedrijf het aanbod aan vollegrondsproducten. Daarnaast is er sinds enkele jaren de service van verpakken en flowpacken en het organiseren van een jaarrond aanbod aan producten bijgekomen. Mede door het leveren van full service en door groente verpakken wist het bedrijf door de jaren heen steeds omzetgroei te realiseren.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin