Doorgaan naar artikel

Paprikateler krijgt boete: Chinezen blijken geen stagiairs

Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Een glastuinbouwbedrijf in Wervershoof (Noord-Holland) heeft terecht een boete van € 24.000 opgelegd gekregen door de minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dat blijkt uit een uitspraak van Raad van State op woensdag 7 februari. Het West-Friese bedrijf had vier Chinezen aan het werk die paprika’s oogstten, terwijl het bedrijf alleen een vergunning had voor stagiairs.

Terechte boete

Volgens de tuinders volgden de Chinezen wel degelijk een stageprogramma en pasten ze daarom binnen de vergunning die het bedrijf heeft. Net als de rechtbank Noord-Holland deelt Raad van State die mening niet. Het overgrote deel van de werkzaamheden van de Chinezen bestond uit het oogsten van paprika’s. Uit niets blijkt dat aan de periodieke doelen van het stageprogramma is voldaan. Ook blijkt nergens uit dat die beoogde leerdoelen later in de stageperiode zouden worden ingehaald. RvS is van mening dat de Chinezen als werknemers zijn ingezet. De boete is terecht opgelegd. Ook is er geen reden die te matigen, aldus RvS.

Bekijk meer

Delen

Image
Eric Beukema

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin