Doorgaan naar artikel

Paprika is prijspiek voorbij

Foto: Groenten & Fruit premium

Foto: Groenten & Fruit

De klokprijzen bij rode paprika zijn weer aan het dalen, na een periode van prijsstijgingen.

Begin oktober zat de richtprijs voor paprika’s in het rode kleursegment nog op 86 cent per kilo voor de 181/221-sortering bij ZON fruit & vegetables. Tegen half oktober waren ze gestegen naar tussen de € 1,15 en € 1,18 per kilo, om daarna vlot door te stijgen naar € 2,30 op 19 oktober. Na die piek gingen de dagprijzen weer dalen. Vandaag kwam die uit op een kiloprijs van € 1,64.

Vergelijkbaar verloop met vorig jaar

Bovenstaand prijsverloop toont heel sterke overeenkomsten met dat van vorig jaar. Ook toen liepen de prijzen voor de klok snel op 92 cent naar € 2,33 per kilo, om in deze periode eveneens weer te gaan dalen. Vorig jaar ging die daling verder tot 4 november, om dan op 85 cent per kilo uit te komen.

Twee jaar geleden lagere prijzen

In 2021 daalden de prijzen ook in deze periode. Alleen gebeurde dat op een veel lager prijsniveau. Rond deze datum zat de dagprijs op 73 cent per kilo, en ging de terugval door tot slechts 24 cent per kilo begin november.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería was begin oktober een kantelpunt in de prijs te zien. De klokprijzen liepen toen op naar een middenprijs van € 1,68 per kilo. Maar daarna zette een doorgaande daling in, die eind vorige week eindigde op 90 cent per kilo. Gisteren steeg de prijs voor het eerst weer iets, naar € 1,05 per kilo.

Bekijk marktgrafieken van paprika op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin