Doorgaan naar artikel

Paprika geel

Image premium

‘Koolmezen beginnen nu ook wat aan paprika’s te pikken’

Het gewas van de Stayer bij Edwin van der Ploeg in Berkel en Rodenrijs staat er goed bij. De laatste rondes is wat korter getopt om het gewas open te houden.
Het laatste zetsel zit er aan. “We zijn nu de kop er uit aan het halen. Ook al bij de planten van een latere zaaidatum. Want we willen komend seizoen overal met een vroege zaaidatum starten.”
Dit jaar was nog gekozen voor spreiding van de zaaidata. “Maar met alles van een vroege zaaidatum denken we verder te kunnen komen dan met een latere erbij.”

Schermdoek
Onder andere om extra op vroegheid te werken, zal het vierstengelsysteem plaats maken voor drie stengels per plant.
Op 14 oktober laat hij weer het ras Stayer zaaien, om die als vijfweekse plant op 21 november te gaan planten.
Als voorbereiding gaat het beweegbare folie op de dubbele scherminstallatie vervangen worden door een schermdoek. “Met een doek heb je minder problemen met vocht.”

Dipje
De productie van de huidige teelt zit midden week 37 even in een dipje, maar in week 38 verwacht hij weer meer te gaan plukken. De grootte van het laatste zetsel is normaal. “We hebben geen kilootje groen geoogst om het extra te stimuleren.”

Minder afluchten
Overdag stookt hij 21 graden Celsius, in de nacht 18 graden vlak. Als het warmer wordt, wordt er niet meer afgelucht nu de laatste zetting er eenmaal goed aan zit. De watergift is inmiddels al knap teruggebracht in verband met de korter wordende dagen.

Koolmezen
Plagen zijn goed onder controle. “Het hele seizoen zitten er al koolmezen in de kas. Die hebben de rupsen steeds goed bijgehouden. Je hoefde nooit iets tegen rupsen te doen. Maar nu blijkt er toch ook een nadeel aan te zitten: die koolmezen beginnen nu ook hier en daar wat aan de paprika’s te pikken.”

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin