Doorgaan naar artikel

Paprika geel

‘Zetting valt laatste weken wat tegen’

“Het staat er fris en goed bij”, constateert Walter van den Bosch begin week 26 op een vestigingslocatie van WaLeRo in Bleiswijk. “Alleen de zetting valt de laatste twee weken tegen. De laatste weken halen we krap 12.000 Joules en de plantbelasting was daarbij vrij hoog. Stayer is een mooi soort, een echte productiegever, maar onder deze omstandigheden valt het even tegen. Dat hoor ik ook van andere collega’s in de studieclub.”
Enkele weken geleden zat hij nog op een plantbelasting van 55 stuks per vierkante meter. Inmiddels is dat teruggelopen naar 44 stuks. “Dat is best lekker. Ze worden dan wat grover. Ze zijn nog beven de 2 ons. Dat is prettig werken.”
De vruchtkwaliteit is goed. “Een heel enkele vrucht met anthocyaan-verkleuring, maar verder is het echt schitterend. Een paar weken geleden had ik wel wat binnenrot. Ik ben toen wat frequenter gaan snijden. Nu hebben we daar geen last meer van.”

Abortie
Met de temperatuur blijft hij ’s nachts niet onder de 18,5 graden Celsius. “Anderen doen dat wel. De discussie is dat dit meer productie geeft. Maar ik denk: laat er maar liever een paar aborteren. Dan houd je alleen de betere vruchten over.”
Normaal probeert hij vrij vlak te telen, met een maximumtemperatuur van 25 graden Celsius in de middag. Begin week 26 viel er met de hoge buitentemperaturen weinig meer te sturen. “We zaten met de etmaaltemperatuur bijna aan de 28 graden.”
Hij heeft in de zonnige periode steeds in de gaten gehouden of hij moest krijten, maar tot nu toe heeft de gewasstand daar nog geen aanleiding voor gegeven. “Het kan straks nog nodig blijken, maar het ziet er niet naar uit dat we het nu nog gaan doen.’

Vogels eten rupsen
Alle plagen, spint, trips, een heel enkel luisje, zijn goed onder controle. Tegen luis hebben we ook biologie uitgezet. Er is goed geparasiteerd.”
Rupsen komt hij ook een beetje tegen. “Al zie je wel vraatschade, maar niet de rupsen zelf. Er kwamen veel vogels binnen die de rupsen opaten. Dat verbaasde me. Kennelijk hadden ze buiten niet voldoende te eten.”

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin