Doorgaan naar artikel

Paprika geel

‘Onder vast folie was het vocht niet meer te houden’

Edwin van der Ploeg in Berkel en Rodenrijs heeft op 18 oktober een 5-weekse plant van het gele ras Inzell gezet, waar hij halverwege week 6 hier en daar begint om een topje weg begint te breken. Op 1 november volgde een 4-weekse plant van Stayer, waar hij aan het clippen is.
De Inzell is in de plaats gekomen van de Derby, die op het bedrijf bij Van der Ploeg productietechnisch onvoldoende meer kon meekomen.

Beweegbaar foliescherm
In de vroegste teelt heeft een beweegbaar folie onder het doekenscherm gezorgd dat het gewas de koude periode goed door kon komen. Met koud weer, onder de 5 graden Celsius buiten, mag het foliescherm nu in de nanacht nog dicht.
Bij de latere teelt van 1 november lag onder het doek een vast folie, dat op 3 februari is verwijderd. “Het vocht was niet meer te houden, en ook voor de temperatuur moest het er uit.”
Het schermdoek gaat tussen 10.00 uur en 11.00 uur nopen, en weersafhankelijk tussen 15.00 uur en 17.00 uur weer dicht.

Zetting
Bij de 18 oktober zaai is inmiddels op 1 vrucht teruggedund. Bij de helft van de planten is het gelukt om in het vierde oksel zetting te krijgen. Vanwege het donkere weer kwam bij de rest pas in het vijfde oksel het eerste vruchtje. Ook de latere 1 november zaai is nu goed aan het zetten.
Lichtafhankelijk wordt een kleine 19 graden Celsius etmaaltemperatuur gerealiseerd, wat dus op zonnige dagen hoger kan zijn.
Zowel bij de dagtemperatuur van 20 graden Celsius als bij de voornacht van 17,5 graden mag er een graad lichtverhoging bijkomen. De nanacht staat op 19 graden ingesteld.

Eerste plekje spint
Bij de vroegste zaai zijn swirskii en cucumeris ingezet. Er is een eerste plekje spint gevonden. “Daartegen proberen we nu een kweekje op te zetten, om evenwicht in de biologische bestrijding te brengen.”

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin