Doorgaan naar artikel

Paprika geel

Image premium

‘Nog te vroeg om snelheid te gaan maken’

De gele paprika van het ras Derby bij Kwekerij De Westhoek in Maasland is op 18 oktober gezaaid en op 2 december geplant. Het gewas staat in een traditioneel driestengelsysteem. Ondanks het donkere weer in de afgelopen periode is Leon van der Stel tevreden over de gewasontwikkeling. “Je komt natuurlijk wel licht tekort, maar dat heb je elke winter wel een paar dagen. Door het donkere weer, in combinatie met iets te hoge etmaaltemperaturen, is de zetting op het vierde oksel tegengevallen tot mislukt. Op het vijfde en zesde oksel zijn we nu wat aan het proberen. Het ziet er nu redelijk spontaan uit met de zetting.”

Temperatuur klein beetje omhoog
Bij de temperatuursinstellingen staat de voornacht op 17 graden Celsius, de nanacht op 18,5 graden en de dagtemperatuur op 21 graden Celsius. Er wordt geen lichtverhoging toegepast. “We hebben de temperatuur net weer een heel klein beetje opgeschroefd, nu we uit het dal van het koude weer aan het klimmen zijn, en het buiten weer wat lichter gaat worden. Maar het is nog te vroeg om te gaan stoken om tempo te maken. Eerst proberen om de eerste zetting er aan te krijgen. Daarna gaan we weer wat in temperatuur omhoog om te proberen wat snelheid te maken.”

Doek elke dag paar uurtjes open
Er wordt alleen gewerkt met een beweegbaar energiedoek, dat elke dag een paar uurtjes open mag. “We hebben wel eens nagedacht over een AC-folie, maar het is er nog nooit van gekomen.”
De watergift verloopt normaal, met wekelijks ongeveer 2cc per Joule instraling. Met donker weer is dat weinig, met meer zon wordt het wat meer. “Je wilt de mat toch ook wel eens een beetje doorspoelen, zodat er een beetje vers water in komt.”

Trips
Om de tripsdruk tegen te gaan, is vier keer een rondje gespoten met Vertimec. Daarbij zijn ook wat andere middelen mee gespoten, om ook een rusje en een luisje mee te pakken.
Met de inzet van biologie is een paar weken geleden gestart met cucumeris. “In week 6 gaan we starten met graanpollen tegen luis.”

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin