Doorgaan naar artikel

Paprika geel

‘Bezig alle groene delen de kas uit te krijgen.’

Edwin van der Ploeg in Berkel en Rodenrijs is 1 november begonnen met het leeg snijden van het gewas. Met de laatste zetting kwam het aardig uit, maar de prijzen waren toen helaas dramatisch slecht.
Inmiddels zit hij volop in de teeltwisseling. Terwijl er over het betonpad druk heen en weer gereden wordt om steenwolmatten van achter uit de kas weg te rijden, zijn vooraan vier man bezig om alle bladeren, vruchten en andere resterende gewasdelen van het gronddoek te halen.
Een stofzuiger met hakselaar haalt het meeste al weg. Drie man met bladblazers blazen netjes alle achtergebleven organische resten weg naar de paden waar de stofzuiger nog doorheen moet.

Schoonspuiten
Eind week 45 wordt de kas daarna uitgespoten. Dit werk heeft hij uitbesteed. Dat geldt ook voor het reinigen van de teeltgoten met een hogedrukspuit. Daarna laat hij de kas ontsmetten. Begin week 46 worden de steenwolmatten weer gereed gelegd voor de nieuwe teelt.
Op 21 november komt de vijfweekse plant van het ras Stayer naar huis. Kort daarna gaat het beweegbare folie eruit, en wordt dan vervangen door een schermdoek. “We hebben dan een wat natter Phormalux scherm en een wat droger Svensson doek om mee te werken.”

 

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin