Pand onterecht gesloten na vondst drugs in groente

13-04-2017 | Laatste update op 25-07 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De gemeente Den Haag is door de Raad van State op de vingers getikt voor het sluiten van een pand in verband met een drugsvondst in tropische groente.

Het gaat om een groothandelspand voor tropische producten. De gemeente kan panden in geval van drugsvondsten sluiten voor zes of twaalf maanden, maar in dit geval is dat zware besluit van twaalf maanden onterecht genomen. In het najaar van 2015 lieten de havenautoriteiten van Antwerpen een partij groenten met 40,7 kilo cocaïne gecontroleerd door naar het adres in Den Haag. De cocaïne werd daarvoor eerst uit de pallets verwijderd. Voordat de eigenaar van het pand het gebouw in ging met de dozen werd hij aangehouden.

Vonnis

Daarmee alleen is het pand nog geen drugspand, oordeelt de rechter nu. Daarvoor moeten in het pand partijen worden aangetroffen. Nu de drugs was verwijderd, kan er geen sprake zijn van drugshandel.

De burgemeester van Den Haag trad hard op tegen de handelaar omdat de gemeente andere signalen had dat er handel plaatsvond. Onvoldoende dus voor een sluiting.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer