Doorgaan naar artikel

Overname beperkt grote groentesnijderijen

De geplande overname van groentesnijderij Groentehof door marktleider Hessing komt voor marktdeskundigen als een verrassing. De marktleider (deskundigen zien Hessing met Vezet als leiders op de markt in Nederland) neemt met Groentehof de nummer vier op die markt over, maar die markt lijdt overduidelijk niet aan versnippering.

Vezet is zo verbonden met Albert Heijn dat deze partij niet een grote andere afnemer zal verkiezen. Met het verdwijnen van  Groentehof, blijft nog een beperkt aantal grote spelers over. Zo is nummer drie Heemskerk misschien de lachende derde, stelt retailkenner Gerard Rutte. Supermarkten willen meestal niet afhankelijk zijn van één leverancier. Nu de Jumboleveranciers Hessing en Groentenhof samengaan, ontstaan mogelijkheden voor Heemskerk om ook mee te dingen naar het leveranciersschap, stelt Rutte.

Een andere marktkenner wijst op de positie van inkooporganisatie Superunie voor een reeks kleinere supermarkten. “Die zit bij Hessing, maar zal door de overname iets minder lekker komen te zitten.” Na Groentehof zijn Fresh Care Convenience van de Staay Groep en Tuinderij Vers nog spelers van enige omvang, maar die zijn mogelijk niet in staat de grootste Nederlandse inkoopvolumes te vullen van supermarkten, stelt een analist.  

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin