Overeenkomst The Greenery en SNC Socheleau

11-02-2011 | Laatste update op 08-06 | |
Overeenkomst The Greenery en SNC Socheleau

Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn hebben The Greenery en SNC Socheleau (Le Verger de la Blottière) een overeenkomst getekend over de aanplant en afzet van Sweet Sensation en Dazzling Gold op de Franse markt. Over een periode van zes jaar zal 50 ha aangeplant worden.

Licentieovereenkomst
Philip Smits, algemeen directeur van The Greenery en David Socheleau, algemeen directeur van SNC Socheleau (Le Verger de la Blottière) hebben tijdens de Fruit Logistica de licentieovereenkomst over de aanplant en afzet van Sweet Sensation en Dazzling Gold. In de komende zes jaar zal Le Verger de la Blottière 50 ha Sweet Sensation- en Dazzling Goldbomen aanplanten. De licentieovereenkomst houdt ook een optie van een bijkomende 200 ha in. De eerste Franse productie van Sweet Sensation wordt in 2013 verwacht. De overeenkomst kadert in het plan om de Sweet Sensation en Dazzling Gold wereldwijd en jaarrond aan te bieden.

Local-for-local
Met de overeenkomst willen beide bedrijven hun positie op de Franse markt versterken. Voor wat betreft Sweet Sensation en Dazzling gold wordt de markt momenteel enkel vanuit Nederland bediend. De local-for-local productie die in de komende jaren opgezet wordt, sluit aan op de trend waarbij Franse consumenten steeds meer aandacht hebben voor in Frankrijk geteelde producten.

Le Verger de la Blottière
Le Verger de la Blottière is een familiebedrijf dat sinds drie generaties appelen en peren produceert en vermarkt. het bedrijf produceert zowel voor de Franse markt (80 procent) als voor de export (20 procent). In het voorbije seizoen heeft Le Verger de la Blottière 28.000 ton vermarkt, waarvan 4.000 ton peren.
Le Verger de la Blottière is overtuigd van de kansen die Sweet Sensation op de Franse markt heeft. “De Sweet Sensation is een peer met goede teelteigenschappen, een bijzonder uiterlijk en een verrukkelijke smaak. We zien volop kansen om een nieuwe dynamiek te creëren op de Franse perenmarkt die in de voorbije jaren een negatieve trend toonde. Deze uitbreiding past in de planmatige, wereldwijde aanpak waardoor zij alle kansen tot succes heeft” verduidelijkt David Socheleau.

Bron: The Greenery

Gfactueel


Beheer