Doorgaan naar artikel

Osinga maakt ambtelijke top LNV compleet

Johan Osinga. - Foto: Provincie Overijssel

Johan Osinga. - Foto: Provincie Overijssel

Johan Osinga, algemeen directeur van de provincie Overijssel, wordt de nieuwe directeur-generaal op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Met de benoeming van Osinga is de ambtelijke top van het nieuwe ministerie compleet. Marjolijn Sonnema is als directeur-generaal bij de onthechting van het ministerie van Economische Zaken meteen meegekomen naar het nieuwe ministerie van LNV. Boerenzoon Jan-Kees Goet is in april benoemd tot secretaris-generaal (hoogste ambtenaar) bij het ministerie van LNV. En nu is Johan Osinga benoemd als directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied.
Artikel gaat verder onder de foto

Johan Osinga. - Foto: Provincie Overijssel

Johan Osinga. – Foto: Provincie Overijssel

Profiel Osinga

Osinga (1962) is geboren in de provincie Flevoland. Hij studeerde cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Voordat hij in 2015 in Overijssel aan het werk ging, was hij onder andere werkzaam bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. In de gemeente Wageningen zat hij voor de VVD in de gemeenteraad. Hij nam daar in 2015 afscheid als fractievoorzitter. Naast Nederlands is Osinga de Friese, Duitse en Engelse taal machtig.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin